Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του EURO και είναι φυσιολογικό να βλέπουμε σιγά-σιγά κάποια μακροπρόθεσμα στοιχήματα.
Η εξαιρετική παρουσία της στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο, αποτέλεσε μια ποδοσφαιρική ανάσταση. Η εθνική ομάδα της Αγγλίας, τρία χρόνια μετά φαίνεται πως διαθέτει ακόμη περισσότερο ταλέντο από την ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Οι επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν θα μπορούσαν να είναι πιο φυσιολογικές. Φυσικά και θα υπάρξει συζήτηση για τον αποκλεισμό του Λίνγκαρντ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο 2ο μισό του πρωταθλήματος ή για τον Γουόρντ Πράουζ, του οποίου τις εκτελέσεις στις στημένες μπάλες δεν τις έχει τώρα η Αγγλία. Όμως αυτή η συζήτηση θα γινόταν έτσι κι αλλιώς.
Όπως αρκετή γίνεται και για τα τέσσερα δεξιά μπακ που πήρε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, χάνοντας τελικά με τραυματισμό τον καλύτερο απ’ όλους, τον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ.
[desktopbanner1 text=”Ευρωπαϊκό χωρίς Ελληνες δεν γίνεται (21+)” etairia=”Novibet” oroi=”21+ | MGA” ]
[sdi-one-col][sdi2_single_affiliate title=”Novibet”][/sdi-one-col]
Ναι, με βάση τα όσα έδειξε στο Μουντιάλ, δικαιωματικά η Αγγλία είναι φαβορί. Όμως αυτό απέχει αρκετά από να το αποδείξει εντός γηπέδου. Αυτή η εθνική ομάδα της Αγγλίας μπορεί να έχει περίσσιο ταλέντο όμως οι παθογένειες που την ακολουθούν παραδοσιακά δεν ξέρω αν εξαλείφονται. Διαθέτει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές με ελάχιστες παραστάσεις από το διεθνές επίπεδο με εθνικές ομάδες. Αυτό ίσως αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας.
Ο Πίκφορντ δεν είναι στην κατάσταση του 2018, όμως διαθέτει έναν σέντερ φορ που βρίσκει εύκολα δίχτυα, εξτρέμ με άνεση στο ένας εναντίον ενός και επιλογές σε διάταξη, οι οποίες μπορεί να του φανούν χρήσιμες ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Ο Σάουθγκεϊτ ακροβατεί πάντως σε ένα τεντωμένο σχοινί και πλέον μετά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν το 2018, οτιδήποτε λιγότερο από την 4άδα θα θεωρηθεί αποτυχία και δεν αποκλείεται να φέρει και εξελίξεις στον πάγκο.